Jordgubbar

Polka

Polka har varit i många år den populäraste jordgubbsrasen, dens uthållighet över vintern är bra. Rasens ursprungsland är Holland. Polkas bär är antigen stora eller av medelstorlek, och är av formen runda eller kon formade. Starkt röda är deras färg, också bärets kött är rödaktigt. Bäret är fast och har en frisk söt smak.

Honeoye

Honey är en jordgubbsras som mognar innan Polka, Honey är det perfekta bäret att börja jordgubbsommaren med! Ursprungslandet för rasen är Amerika och bäret är medelmåttig med tanke på vinteruthålligheten. Bären är stora och kon formade, de är klarröda eller mörkröda och klarar av transporter bra. Smaken är mild, syrlig, angenäm och saftig.

Sonata

Mognar några dagar innan Polka. De klarröda bären är en aning större och behåller sin storlek under hela skördetiden. Smakmässigt är bären söta och har fast konsistens.

Rumba

En ny holländsk tidig jordgubbsras, mognar samtidigt som Honey. Bären är djup röda och vackert glansiga. Bären har en mjuk konform. Bärens smak och uthållighet är bra.

Florence

Florence är en jordgubbsras som kommer senare. Bären är klar eller mörk röda, de har en regelbunden form och är glansiga. Bären är fast och har utmärkt uthållighet och god smak.

Salsa

Salsa är en senare sort. Salsas bär är stora, klarröda och goda i smaken.